Нидерландия удължава действащите в страната COVID ограничения до 14 януари. Това

...
Нидерландия удължава действащите в страната COVID ограничения до 14 януари. Това
Коментари Харесай

Нидерландия удължава COVID ограничения до 14 януари

Нидерландия удължава настоящите в страната COVID ограничения до 14 януари. Това заяви през днешния ден служебният министър председател Марк Рюте, представен от АП.

Сред ограниченията против възходящата заболеваемост и новият вид Омикрон е и коледната почивка на учениците от началните учебни заведения. Училищата ще би трябвало да затворят седмица по-рано. Училищните ваканции ще бъдат удължени от две на три седмици, считано от 20 декември. Най-рязкото повишаване на инфекциите при дребните деца е записано при скорошно повишаване на ковид в Холандия.

" Това, несъмнено, не е положителната вест, на която се надявате по Коледа ", призна Рюте на конференция, излъчена по национална телевизия.

" Все още не знаем доста, само че този нов вид се популяризира доста по-бързо от настоящия Делта вид ", сподели той.

По-рано във вторник Институтът за публично здраве на страната в своята седмична актуализация за ковид съобщи, че положителните проби са намалели с 21% през последната седмица до 116 477, приемът в болница е намалял с 10%, а този в интензивните отделения - с 4 %.

Министърът на опазването на здравето Уго де Йонге сподели, че акцията ще бъде ускорена, тъй че всеки пълновръстен, който желае бустерна доза ваксина, ще може да получи такава до втората половина на януари.

Припомняме, че в страната се провеждат и митинги против строгите ограничения.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР